Солодкий напій з'явився в 1996 році-це кулінарний винахід молодо і тільки починає набирати популярність. Бариста люблять розповідати про те, як невеликий кавовий магазин Москви, який продавав ароматний продукт у величезних кількостях, почав готувати для свого постійного клієнта особливий напій. Для того, щоб магазин став популярним, його господарі придумали оригінальний маркетинговий хід: всі сорти кави можна було спробувати. Готували напої саме так, як просили відвідувачі імпровізованого кафе. Покупця, який увійшов в кавову історію, звали Раф і він любив каву з вершками.
Як приготувати
Класичний раф-це суміш Еспресо, 11% - их вершків і ванільний цукор. Всі інгредієнти змішують на першому етапі приготування. Існує величезна кількість варіантів цього напою. У багатьох кафе замість Еспресо використовують каву по-турецьки або навіть розчинну. Замість вершків беруть молоко, а ванільний цукор замінює звичайна ваніль.
Якщо хочете спробувати цей солодкий напій, використовуйте кавоварку або кавоварку Saeco - з їх допомогою ви з легкістю приготуєте основу для рафа. Техніка італійської торгової марки пригостить Вас чудовим еспресо, який зробить раф саме таким, яким його описують в класичних рецептах.
Медовий раф
Хочете здивувати гостей незвичайним напоєм, але не готові витрачати час на його приготування? Пригостіть їх медовим рафом, який кавоварка Saeco, зробить практично, без вашої участі. Замовте у вашої кавоварка або кавоварки еспресо, нагрійте 11% - ві вершки і додайте їх в каву, те ж саме зробіть з чайною ложкою меду. Як слід збийте напій. Це можна здійснити за допомогою капучинатора, якщо він є у вашої кавомашини. Якщо ж у вашої помічниці немає такої деталі, скористайтеся блендером.
Взявши за основу рецепт, ви можете самі придумувати варіанти створення кавових шедеврів під назвою «кава раф». Використовуйте горіхи, корицю, лаванду. Якщо є бажання і фантазія, винаходьте свої власні рецепти. Головне правило-смачний еспресо, молоко або вершки з солодким доповненням. Можливо, ви теж станете відомі завдяки експериментам з кавою.