Якщо думаєте, що це просто – достатньо змішати різні сорти, і купаж готовий, ви швидко розчаруєтеся в своїй ідеї. Цей трудомісткий процес-справжнє мистецтво, якому потрібно вчитися. Немає бажання займатися цією непростою справою? Купіть в нашому інтернет-магазині вже готовий ароматний бленда.
Що таке купаж?
Під французьким словом "купаж", якщо мова йде про каву, розуміють змішування різних сортів зерен для отримання нового смаку напою. Мета купажування-відкрити новий складний смак, багатий різними відтінками. Це особливо важливо, якщо ви віддаєте перевагу Еспресо. Щоб вийшов смачний напій, неодмінно потрібно використовувати для його приготування не моно-сорт, а купаж. Тільки так вміст вашої чашки буде відрізнятися багатством смаків, не буде занадто гірким або занадто солодким.
Вивчіть моно-сорти
Ви не зможете досягти мети, якщо не будете знати, якими смаками володіють окремі моно-сорти. Купажування-це доповнення одного виду зерен іншими видами. В результаті, отриманий напій не повинен мати смак з будь-якої однієї домінантою. Наприклад, занадто гіркий або занадто солодкий моно-сорт повинен бути розбавлений таким чином, щоб надмірна гіркота або солодкість не відчувалися, а перетворилися в кислинку або приємний післясмак.
Щоб насолоджуватися саме таким еспресо, як ви любите, використовуйте для приготування кавомашини Saeco. Все, що вам потрібно зробити - натиснути на кнопку, кавоварка пригостить вас смачною кавою.
Звичайно, у вашому арсеналі має бути безліч моно-сортів, щоб вийшов один-єдиний новий сорт – шедевр. Ви зобов'язані розбиратися в таких тонкощах, як необхідну кількість зерен для купажу, їх обсмажування. В іншому випадку, у вас не вийде бленд з новими смаковими нюансами.
Пропорція
Фахівці вважають, що чим менше сортів для купажу ви візьмете, тим краще. Виберіть 2-4 моно-сорти – саме стільки потрібно для того, щоб смаки не змішалися і вийшов напій з відчутними нотами, властивими тому чи іншому виду кави.
Базовий сорт повинен становити 40% суміші. Вибирайте зерна, які мають міцний смак. Кава, який ви будете використовувати для доповнення головного сорту, послужать в якості приправ до нього. Прості підказки для початківців: купажі з яскравим смаком виходять з африканських сортів; кава з Середньої Америки дає кислинку; Індійський продукт, як правило, солодкий; індонезійські сорти універсальні.
Експериментуйте! Вивчивши базові правила купажування, спробуйте винайти власний сорт. З першого разу кавовий шедевр навряд чи вийде, тому пробуйте знову і знову, а для приготування напою використовуйте кавоварки Saeco.