Якщо вам подобається гіркий і дуже міцну каву, Напевно ви віддаєте перевагу робусті. Якщо ж любите напій з м'яким смаком, значить, арабіка – для вас. Хочете спробувати купаж сортів темного обсмаження? Придбайте в нашому інтернет-магазині кава "Blasercafe Barista darte" - вам сподобається його гіркота і солодкість.
На перший погляд
Арабіку і робусту можна відрізнити один від одного, просто глянувши на зерна кави цих сортів. Зерна Арабіки трохи подовжені, робусти – більш круглі. Перший сорт вирощують високо в горах Ефіопії, другий – в низькогір'ї Конго, що і робить цих кавових братів абсолютно різними. Арабіку вважають першокласним кави, а робусту – другосортним, але, не дивлячись на це, цінителів по всьому світу знаходять обидва сорти. Дерева першого виду не пристосовані до різких змін клімату і хвороб. Саме через неврожай Арабіки на початку 20-го століття, селекціонери зайнялися вирощуванням робусти.
На смак і колір…
Звичайно, найголовніша відмінність сортів полягає в смаку кави, отриманому з них. Робуста містить майже в два рази більше кофеїну, ніж Арабіка, але менше масел. За своїм складом, в порівнянні з арабікою, вона бідна. Ті, хто зробив приготування кави справою свого життя – професійні бариста – стверджують, що цей сорт воліють «кофеголіки», ті, хто не можуть прожити без напою ні дня. Робусту, як правило, використовують для приготування купажів. Вона робить напій, з такого продукту, міцніше.
Арабіка-більш насичений сорт. Через високо вмісту масел, пінка напою, приготованого з таких зерен, швидко опадає, тому його потрібно випити швидко. Арабіка має більш яскраві смак і аромат. Якщо хочете насолоджуватися такою кавою, придбайте у нас купаж Арабіки «Blasercafe Ballerina». У ньому з'єдналися 12 сортів Арабіки делікатного обсмаження. Солодкий і ніжний напій сподобається тонким цінителям кави.
Вибирайте сорт, який вам до смаку, вчіться розбиратися в його видах. Насолоджуйтесь кавою-Насолоджуйтесь життям!