Що знаєте про Еспресо? "Цей напій бадьорить і допомагає прийняти той факт, що настав ранок і пора на роботу», - швидше за все ви відповісте так. П'ять наших порад допоможуть готувати його правильно.
1. Вибирайте кавові зерна
Для еспресо беруть зерна сильного обсмаження, але не пересмажені. Вміст вашої чашки не повинен мати палений або Горілий смак або запах. Звичайно, ви можете самі скласти суміш з арабіки і Робусти, щоб пити правильний еспресо, але краще придбайте в нашому інтернет-магазині купаж «Blasercafe Symphony», який підходить для приготування цього напою. Еспресо буде трохи кислим, трохи солодким-ви насолодитеся кожною краплею.
2. Приділяйте увагу важливому
Правильний помел-те, чого точно потрібно приділити увагу. Для еспресо зерна повинні бути подрібнені таким чином, щоб вийшов кавовий пісок. Досвідчені бариста радять: спробуйте пальцями змелені зерна. Вам здається, що це цукрові кристали? Помел занадто великий. На ваших пальцях кавова мука? Ви перестаралися. Якщо хочете, щоб порошок вийшов ідеальним, довірте це кавомашині Saeco з вбудованою кавомолкою.
3. Додержуватися правил
Готуйте Еспресо не поспішаючи і з задоволенням. Вам допоможе кавоварка Saeco. У тримач приладу засипте кави, ущільните його темпером. Пінка вийде високою і смачною. Вона повинна бути рудуватою. Якщо пінка вийде світлою, значить засипали мало порошку. Коричнева пінка-результат того, що ви переборщили.
4. Подавайте, як у найкращих ресторанах
Мало зварити каву за всіма правилами, потрібно вміти його подати. Нехтуючи формою, Ви втрачаєте і зміст. Як потрібно пропонувати гостям Еспресо? Перш за все, налити його в чашки, звані «демітас». Вони зроблені з товстого фарфору, як правило, білі, в них можна налити до 80 мл кави. Обов'язково попередньо підігрійте посуд, щоб смак і аромат кави розкрилися. Для цього деякі кавомашини мають платформу, на яку потрібно поставити демітас.
Чашки заповнюються на 2/3. До країв наповнені чашки-поганий тон. Пити потрібно не поспішаючи, смакуючи кожен ковток.5. Розбирайтеся в тонкощах
Наприклад, в різновидах Еспресо. Існує безліч видань, які цікаво розповідають про них. Ми ж наводимо тільки самі незвичайні назви.
- Кава фредо-холодний солодкий Еспресо. Подають в Айріш-склянці з кубиками льоду.
- Коретто-еспресо з додаванням лікеру або інших спиртних напоїв, смак яких не зіпсує вміст чашки.
- Романо-кава з лимонною цедрою або соком цього фрукта.
- Доппіо-подвійний дуже міцний Еспресо.
Готуйте каву з насолодою-тільки так ви зможете створити шедевр.