Капучино на десерт
Багато відвідувачів кав'ярень і ресторанів замовляють на десерт капучино. Після рясного обіду так приємно випити чашку солодкої кави. Чи Правильно це? Капучино дуже калорійний-велика кількість молока робить його далеко не легким напоєм. Не будемо підраховувати калорії, просто скажемо: після прийому їжі краще не замовляти капучино. Зачекайте півгодини, а вже потім можете давати роботу бариста. Цікаво: в Італії замовлення капучино після обіду вважається образою кухареві. Італійці вважають: вибираючи цей напій на десерт, ви демонструєте, що не наїлися або хочете запити смак невдалої куховаріння молоком. Хочете готувати капучино вдома? Набути кавоварку Saeco і насолоджуйтеся улюбленим напоєм. Все, що потрібно зробити для отримання солодкої порції – натиснути на кнопку.
Якщо випити кави на ніч, буде мучити безсоння
До відома тих, хто відмовляє собі в цьому напої ввечері: молекули кофеїну активізуються тільки через 15 хвилин після того, як вип'єте каву, і вже через годину припиняють свою дію. Так що, насолоджуйтеся улюбленим напоєм в будь-який час дня і ночі.
Еспресо: несолодкий, міцний і без склянки з водою
Якщо приготувати його правильно, то напій буде солодкуватим сам по собі. Додаючи якомога більше цукру в чашку, ви вбиваєте смак справжнього Еспресо. Занадто гірко? Трохи цукру на кінчику ножа – напій буде таким, як потрібно. Вважаєте, що Еспресо занадто міцний? А як вам капучино або кави по-віденськи? Насправді кількість кофеїну в них однакове. Справа в тому, що майже всі кавові напої готують на основі еспресо. Розбавивши його молоком, не змінюйте кількість кофеїну у вашій порції. Сам смак еспресо-насичений і гіркий-не має нічого спільного з фортецею.
Багато отримуючи в кафе порцію цього напою, дивуються з приводу того, навіщо разом з еспрессо подали стаканчик води. Він так і залишається недоторканим. Помічаючи таку "кавову неграмотність", досвідчені бариста засмучуються. Все просто: ковтком води потрібно промити смакові рецептори, щоб відчути смак напою в повній мірі.
Рекомендується пити воду і після вживання Еспресо, щоб не залишати післясмаку і не шкодити зубам.