Італійський бренд Saeco пропонує кращу техніку для приготування кави. Бренд відомий у всьому світі, завдяки якісним кавоваркам і кавомолкам, які здатні приготувати напій з розкішною молочною пінкою. Якщо ви справжній кавоман, на вашій кухні неодмінно повинна бути кофемашина або кавоварка Saeco. Ви будете мати можливість приготувати напій, всього лише натиснувши на кнопку.
З чим подати каву? Тости, біле м'ясо курчати, кошики з тунцем, горіхи, бутерброди, різноманітна випічка – все це підійде. Якщо хочеться запропонувати гостям незвичайну закуску, подайте смажений сир-це легке і приємне блюдо. Обсмажте пармезан в оливковій олії, поставте на стіл гарячим, приготувавши до нього чорничний або вершковий соус. Французький круасан або бельгійське печиво, напевно, сподобаються вашим гостям. Ще один варіант частування – чорний шоколад. Відмінно гармонує з кавою шоколад з родзинками або горіхами. Улюблені ласощі, яке буде танути в роті від ковтка ароматного напою, підніме настрій всім, хто прийде на Вашу кавову церемонію.
Хочете зробити фруктовий стіл? Виберіть персики, банани, виноград. Ваші гості справжні кавомани? Вони оцінять, якщо ви подасте кусковий коричневий цукор. Вважається, що він не тільки робить каву солодкою, але і підсилює смак напою, розкриває всі нюанси кавового аромату.
Якщо ви віддаєте перевагу гарячу каву (остиглий вважається зіпсованим напоєм, подавати його до столу – поганий тон), не додавайте в нього цукор, а посипте цукровою пудрою – це зробить його особливо смачним. Ще один незвичайний варіант-кава з карамельним сиропом. Якщо любите яскраві незвичайні смаки, карамельна кава-те, що вам потрібно. Звичайний напій з лимоном, до якого ми звикли, носить красиву назву «романно». У деяких країнах до нього прийнято подавати невеликий шматочок лимонної цедри. Хочете запропонувати гостям безалкогольний кавовий коктейль? Пропонуємо кілька цікавих рецептів.
Кава з вершками
Приготуйте за допомогою кавомашини міцний еспресо і остудіть його в холодильнику. Охолоджену каву залийте в блендер і додайте вершки, кілька шматочків льоду і дві-три кульки морозива. Збийте інгредієнти, перетворивши їх в однорідну масу. Розлийте напій в фужери, прикрасьте шоколадом, додайте шоколадний сироп.
Кавове морозиво з вершками
Приготуйте 200 мл кави, додайте 120 мл вершків (молока), трохи шоколаду, лід. Все це збийте в блендері, отриману масу розлийте в маленькі стаканчики і заморозьте.
Кавове морозиво з полуницею
Вам знадобиться 100 грам полуниці, 2 чашки еспресо, 2 склянки збитих вершків і 50 мл фруктового лікеру. Кава і полуницю заморозьте, подрібніть в блендері, вершки змішайте з фруктовим лікером. Викладіть всі інгредієнти шарами: вершки-кава-вершки-полуниця-вершки. Прикрасьте десерт паличкою кориці і тертим шоколадом.
Нехай ваша кавова церемонія запам'ятається надовго, принесе задоволення!